top of page
Namnlös design (1).png

Nyårslådan

Våra kockar har satt ihop en magisk låda för att du ska slippa slita i köket hela dagen och kunna njuta av festligheterna istället! 

Det enda du behöver göra är att duka ett vackert bord, packa upp maten, värma vissa komponenter och slå dig ned till bords för att njuta. Lådan innehåller en hummersoppa till förrätt, oxfilé från Närke kött till varmrätt och en espresso crème brûlée till dessert.

 

UPDATE: NU ÄR BOKNINGEN STÄNGD, TACK TILL ALLA SOM BOKAT!

Gott nytt år från oss på Hamnmagasinet!

post (2).jpg

Viktig info

Vi har blivit tagna med storm av den stora efterfrågan på våra nyårslådor och har nu sålt över 1000 stycken. För att göra det enklare för er att hämta era lådor, har vi beslutat att förlänga öppettiderna för uthämtning till 16:00.

Vi välkomnar er att hämta era lådor hos oss mellan 13:00-16:00. För att minska trängseln och göra processen så smidig som möjligt för alla, skulle vi uppskatta om ni kan komma ensamma om det går.

Vi har också försökt att fördela upp hämtningen på olika tider beroende på födelsemånad. Om det går för er, skulle vi uppskatta om ni i störst möjliga mån kan hålla er till att:

 

De födda januari till april kan försöka komma mellan 13-13:45

De födda maj till augusti kan försöka komma mellan 14-14:45

De födda september till december kan försöka komma mellan 15-15:45

Detta är bara för att försöka fördela ut trängseln och göra det enklare för alla att hämta sina lådor. Men ni är givetvis välkomna andra tider också!

Här är några andra viktiga saker att tänka på inför uthämtningen av er nyårslåda:

  • Uthämtningstiden är mellan 13:00-16:00. Restaurangen stänger därefter.

  • Du hittar instruktioner för hur du tillagar lådan inuti lådan själv eller längre ner på denna sida.

  • När du hämtar ut lådan, glöm inte att uppge antal och namn/telefonnummer.

  • Vill du få den perfekta creme bruléen? Använd en gasolbrännare på sockret för ett knäckigt resultat. Du kan köpa en sådan på exempelvis Biltema, Clas Ohlson eller Jula.

  • Har du beställt ett glutenfritt alternativ? Be om en glutenfri brödpåse vid uthämtning.

  • Är du vegetarian? Glöm inte att uppge det vid uthämtning så du får rätt låda.

  • Nyårslådan kommer att vara packad i en box med alla beställningar. Vi särpackar inte lådorna, så om ni har beställt för flera personer och ska dela upp lådorna på olika ställen är det er eget ansvar att se till att det blir rätt uppdelning.

  • Nyårslådan hämtas ut via huvudentrén på Hamnmagasinet.

Vi hoppas att ni kommer ha en fantastisk nyårsafton och att ni njuter av lådorna!

Vi ser fram emot att träffa er och hoppas att ni har en trevlig dag hos oss!

Med vänliga hälsningar,
Gänget på Hamnmagasinet

INSTRUKTIONER

Förrätt
1. Värm soppan i en kastrull på medelvärme.
2. Bryn pilgrimsmusslorna lätt genom att värma en stekpanna på medel till hög värme och när pannan är varm, klicka i smör alternativt olja och stek musslorna ca 3. 30 sek per sida eller tills de fått fin gyllenbrun färg.
4. Redo att lägga upp. Lägg pilgrimsmusslan och hummerkrämen i en djup tallrik och häll över soppan.
5. Smaklig måltid!

 

Varmrätt
1. Sätt ugnen på 165 grader över och undervärme.
2. Börja med att ställa in potatis- och jordärtskocksterrinen i ugnen, den tar ca 20 minuter för att bli varm.
3. Bryn köttet ca en minut på vardera sida (valfritt, för syns skull).
4. Ställ in köttet i ugnen. Här varierar tiden beroende på vilken stekgrad ni är ute efter. Om ni har tillgång till en stektermometer, stoppa in den i köttet och tillaga enligt nedan:
för medium-rare värm till 52 eller ca 8 minuter
för medium värm till 56 eller ca 12-15 minuter
för medium-well värm till 60 eller ca 18 minuter
för välstekt värm till 68 eller ca 25 minuter
5. Värm såsen i en kastrull på medelvärme.
6. När köttet nått den temperatur ni är ute efter är det dags att lägga upp allt på tallriken. Piffa till upplägget med grönsakerna.
7. Redo för servering. Smaklig måltid!

 

Dessert

För den sista rätten finns det 3 sätt att få den sådär knäckig:

 

Alternativ 1 - Gasbrännare (för absolut bästa resultat)
1. Strö sockret över bruleérna och skaka av överflödet. På samma sätt som man skakar av det överflödiga ströbrödet i sockerkaksformen.
2. Avsluta sedan med att använda din brännare, börja i kanterna och jobba in mot mitten.
3. Varning - var försiktig så du inte bränner dig!

Alternativ 2 - Karamell
1. Häll sockret i en kastrull
2. Värm på medel till hög värme tills det smälter och blir en gyllene karamell.
3. Häll lite i bruléen och snurra skålen så att sockret rinner ut till kanterna.
4. Varning - var försiktig så du inte bränner dig!

 

Alternativ 3 - Ugn
1. Sätt ugnen på 270°C grill/övervärme.
2. Strö sockret över bruleérna och skaka av överflödet. På samma sätt som man skakar av det överflödiga ströbrödet i sockerkaksformen.
3. När ugnen är varm, ställ in bruleérna högst upp i ugnen och lämna ugnsluckan på glänt tills sockret fått den karamelliseringen som önskas. Bör ta ca 2 min.
4. Varning - var försiktig så du inte bränner dig!

 

Redo för servering. Smaklig måltid!

Viktig info
HM Dry Martini (Kilsbergen Gin Örebro artnr 32953, Noilly Prat Vermouth artnr 8610) (3).pn

DRYCKESREKOMENDATIONER

innehållsförteckning

Förrätt

Hummersoppa

Laktosfri vispgrädde, Hummerfond, Laktosfri mjölk, krossade tomater, tomatpuré, vitt vin, morot, gul lök, rotselleri, chili, vitlök, sambal badjak, eau de vin, kryddor.

 

Hummerkräm

laktosfri färskost, laktosfri creme fraiche, hummerfond, tomatpuré, dillfrö, räkor, rökt paprika pulver, citron, sambal badjak ( vitlök, chili, gul lök). kryddor

 

Parmesankrisp

Parmesan

 

Picklad rättika

Rättika, ättika, socker, vatten.

 

Briochebröd (gluten)

Mjöl, laktosfri mjölk, ägg, laktosfritt smör, socker, jäst, salt, kryddor

 

Glutenfri briochebröd

glutenfritt bakmix, morot, laktosfritt smör, ägg, jäst, kryddor. 

 

Creme ninon (Veg)

Gröna ärtor, gul lök, vitt vin, smör, champagne, grönsaksfond, laktosfri smör, kryddor. 

 

Hasselnötskräm (veg)

Hasselnötter, färskost, vatten, kryddor. 

Varmrätt

Potatis och jordärtskocka terrine

potatis, jordärtskockor, laktosfri vispgrädde, kryddor.

 

Portvinssås

Portvin, rödvin, oxfond, gul lök, rotselleri, morot, tomatpuré, röda vinbär, körsbär, svarta vinbär, björnbär, hallon och vilda blåbär. socker, örter, kryddor. 

 

Citron picklad fänkål med sockerärtor

Fänkål, sockerärtor, ättika, socker, citron, ingefära, lime, vatten.

 

Rostad kantarellkräm

Laktosfri färskost, laktosfri creme fraiche, kantareller, kantarellfond, sherry vinäger, kryddor. 

 

Dessert

Espresso crème brûlée 

lLktosfri vispgrädde, äggula, espresso, socker, laktosfri mjölk, vaniljsocker.

bottom of page